| Tytuł: | ciaza a farbowanie wlosow |
| Autor: | niepokorna 24.6.2010, 10:36 |
| na poczatku zastanawialam sie co ma farbowanie wlosow do ciazy. jednak czytalam wiele tekstow na ten temat i troche sie zaniepokoilam. rzeczywiscie, substancje chemiczne nakladane na wslosy moga przyczynic sie do pewnych nieprawidlowosci w rozwoju plodu, wiec lepiej z tym uwazac. | |
| Autor: | wesoła27 24.6.2010, 10:38 |
| Ja na okres ciąży w ogole zrezygnowlam z farbowania wlosow. Dotychczasowy kolor wypłukał mi sie do naturalnego koloru i w sumie jestem z niego zadowolona,a tym bardziej wiem, że nie szkodzę dziecku. | |
| Autor: | Sylwka 27.9.2010, 09:38 |
| A nie wiecie moze w jakim dokladnie okresie ciazy farbowanie jest najbardziej szkodliwe? Bo na pewno nie jest tak ze nie mozna farbowac wlosow przez caly okres ciazy. to niemozliwe. | |

Półpasiec jest niezwykle ciężką chorobą zakaźną, której przyczyną jest wirus herpes virus varicella. Jest to ten sam wirus, który powoduje ospę wietrzną. Jednak w przeciwieństwie do ospy, półpasiec dotyka w większości dorosłych. Choroba ta pojawia się u tych osób, które w przeszłości chorowały na ospę, gdyż wirus ospy może pozostać w organizmie przez wiele lat w utajeniu a następnie uaktywnić się w postaci półpaśca.
Tężec
jest ciężkim zatruciem układu nerwowego, dawniej bardzo częstym, obecnie znacznie rzadszym dzięki szczepieniom ochronnym, obowiązkowym w prawie wszystkich krajach świata.