Ciąża a farbowanie włosów

ciaza-a-farbowanie-wlosow_wiem_o_zdrowiu
  • Forum
  • A nie wiecie moze w jakim dokladnie okresie ciazy farbowanie jest najbardziej szkodliwe? Bo na pewno nie jest tak ze nie mozna farbowac wlosow przez caly okres ciazy. to niemozliwe. ...(więcej)

Forum -> ciaza a farbowanie wlosow

Tytuł:ciaza a farbowanie wlosow
Autor:niepokorna
24.6.2010, 10:36
na poczatku zastanawialam sie co ma farbowanie wlosow do ciazy. jednak czytalam wiele tekstow na ten temat i troche sie zaniepokoilam. rzeczywiscie, substancje chemiczne nakladane na wslosy moga przyczynic sie do pewnych nieprawidlowosci w rozwoju plodu, wiec lepiej z tym uwazac.

Autor:wesoła27
24.6.2010, 10:38
Ja na okres ciąży w ogole zrezygnowlam z farbowania wlosow. Dotychczasowy kolor wypłukał mi sie do naturalnego koloru i w sumie jestem z niego zadowolona,a tym bardziej wiem, że nie szkodzę dziecku.

Autor:Sylwka
27.9.2010, 09:38
A nie wiecie moze w jakim dokladnie okresie ciazy farbowanie jest najbardziej szkodliwe? Bo na pewno nie jest tak ze nie mozna farbowac wlosow przez caly okres ciazy. to niemozliwe.

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
nosił wilk razy kilka ponieśli i...

ciaza-a-farbowanie-wlosow_ciekawostki

Ciekawostki

Afty

Afty są to wrzody za stanem zapalnym, które umiejscawiają się na języku, wargach i w całej jamie ustnej. Występują one pojedynczo albo grupowo na błonie śluzowej podniebienia. Często towarzyszy im powiększenie węzłów chłonnych. Pleśniawki mają tendencje do nawrotów.

Czy wiesz, że...

Półpasiec jest niezwykle ciężką chorobą zakaźną, której przyczyną jest wirus herpes virus varicella. Jest to ten sam wirus, który powoduje ospę wietrzną. Jednak w przeciwieństwie do ospy, półpasiec dotyka w większości dorosłych. Choroba ta pojawia się u tych osób, które w przeszłości chorowały na ospę, gdyż wirus ospy może pozostać w organizmie przez wiele lat w utajeniu a następnie uaktywnić się w postaci półpaśca.

Polecamy

Tężec
jest ciężkim zatruciem układu nerwowego, dawniej bardzo częstym, obecnie znacznie rzadszym dzięki szczepieniom ochronnym, obowiązkowym w prawie wszystkich krajach świata.